Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjud alla rasistiska organisationer

Året är 2016 och mörkret sänker sig över Europa. Fort Europa har i praktiken stängt sina gränser för de som flyr för sitt liv. I land efter land gör partier som har som idé att ställa människor mot människor framsteg.

I Borlänge beskyddas nazister av polis när de marscherar på gatorna på första maj. Jag bevittnar själv hur polisen jagar bort fredliga protesterande clowner med kravallutrustat kavalleri.

I Finland mördar nazister en man som protesterar mot deras budskap.

På Rättviks marknad tillåts nazister manifestera och dela ut flygblad.

I Norska TV2 berättar nazister med bas i Ludvika att de ska ta makten över norden, om så med våld, för att bevara den nordiska rasen.

I Malmö frikänns en nazist, som använt kniv i överfallet på vänstermänniskor på Möllevången den 8 mars året innan, med motiveringen att det varit nödvärn. De signaler rättssamhället skickar gör att vi som brinner för demokratin känner oss otrygga. Ska vi beväpna oss för att kunna skydda oss om vi också blir attackerade?

Demokratin är satt under hård press när de som har som högsta mål att avskaffa den till varje pris ska tillåtas sprida sitt hat.

Det duger inte att gömma sig bakom yttrandefriheten. Med den följer ett ansvar.

Det är hög tid att Sverige lever upp till FN:s konvention mot rasism och förbjuder alla rasistiska organisationer. Alla andra alternativ är att spela demokratins fiender rakt i händerna. När räkenskapens dag kommer är det den som stod tyst och såg på som kommer dömas hårdast!

Kenneth Andersson, ordförande Vänsterpartiet Hedemora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare