Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet: ”Tror inte på någon explosion”

Annons

Fotbolls-EM har varit en succé publikmässigt.

Men någon tillströmning till flickfotbollen lär dröja ett tag.

– Jag tror inte vi får se någon explosion, säger Niklas Ribjer, utbildningskonsulent på Dalarans fotbollsförbund.

På Dalarnas fotbollsförbund är man imponerade av det pågående EM-mästerskapet – trots Sveriges snöpliga uttåg i semifinalen.

– Arrangemanget har varit väldigt lyckat, men det optimala hade väl varit om Sverige tog sig till final. Då hade man fått upp intresset enda upp i spetsen på pyramiden, säger Niklas Ribjer på DFF.

Intresset för damfotboll har dock ökat, menar Ribjer.

– Det tror jag märks. Det är nog många som har tagit sina lag och åkt och tittat på EM. Sett över landet så har nog många flickungdomsspelare och även andra fotbollsintresserade fått upp ögonen.

Niklas Ribjer tror dock inte på någon akut rusning till flicklagen i Dalarna.

– Jag tror inte vi får se någon explosion, det är redan många flickor som spelar fotboll här i länet, säger han och fortsätter:

– Dalaspelare är ju princip hela tiden representerade i flicklandslagen i en eller annan form. Vi kanske inte har landslagsspelare i alla ålderskullar, men vi har definitivt spelare som är landslagsaktuella i alla kullar. Där är vi starkare än på pojk- sidan.