Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag prisades på årets stjärngala

Prisutdelningar, mingel och hiphop. Hundratals företagare samlades på årets Stjärngala.

– Det är mellan människor affärer görs, säger Evylina Hanser från Dalarna Business.

Dalarna Business arrangerade igår ”Stjärngalan 2013” i innebandyhallen på Lugnet. Under dagen anordnades seminarier och föreläsningar. På kvällen var det sittning med underhållning av bland annat hiphopartisten Prop Dylan och folkmusikgruppen Trivalde.
– Dalarna är ett län av småföretagare, här kan de få tips och knyta kontakter, säger Evylina Hanser.
Under dagen delades ett flertal priser ut. Ett av priserna var ”Årets stjärnskott”. Tre tävlande fick redogöra för sin affärsidé sedan utsedde en jury tillsammans med publiken vinnaren.

Förra året blev Göran Spraxes årets stjärnskott. Hans företag Spaxes miljöteknik, som senare bytte namn till Småskalig Avloppsteknik Leksand AB, försattes i konkurs i oktober med ett underskottet på drygt sju miljoner kronor. Flera av företagets kunder blev stående med halvfärdiga avloppsanläggningar och förlorade insatser.
Vad anser du, Evylina Hanser, om att Göran Spraxes blev årets stjärnskott?
– Jag tycker det är jättebra. Det är inte det första företaget som har gått i konkurs och det kommer inte att vara det sista.
Många av hans kunder har drabbats hårt av konkursen.
– Det kan inte jag uttala mig om. Han var bra när han vann. Vad som händer några månader senare kan inte vi svara för.
Dalarna Business är ett affärsnätverk som till största del finansieras av företagare. De arbetar för att få fler i länet att starta företag. De anordnar även seminarier för företagare. Initiativtagare är Dalarnas Tidningar, Almi, Företagarna, Svenskt Näringsliv, Region Dalarna, Länsstyrelsen och Mellansvenska Handelskammaren.
Erik Jerdén