Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarvecka i Falun

Just nu pågår femte upplagan av Faluns företagarvecka. Veckan innehåller seminarier, föreläsningar och företagsträffar som ska bidra till ökad samverkan mellan kommunen och företagen.

Initiativet till Faluns företagarvecka kommer från kommunen och under veckan besöker Faluns ledande politiker flera företag. Syftet är att utveckla dialogen och öka insikten om företagens villkor. Upplägget uppskattat på flera håll.
– För oss på näringslivskontoret är Faluns företagarvecka en av årets höjdpunkter, säger Linda Norén, näringslivschef på Falu kommun.

Även från företagarhåll är man nöjd.
– Vi tycker att det här är ett jättebra initiativ från Falu kommun, för att ta tillvara på och visa upp den kompetens som finns lokalt här i Falun, säger Martin Larsson från EY.

Enligt Linda Norén har programmet formats så att både stora företag och små enmansföretag ska finnas med. Det gäller också att ligga rätt i tiden. En punkt i programmet heter till exempel ”Vad händer med stadskärnan under VM?”, med hänvisning till skid-VM i Falun 2015. Framtiden är av central betydelse för arrangörerna
– Att veckan avslutas med föreläsningen ”Ge ungdomar kraft att växa - bli mentor åt en tonåring” känns symboliskt viktigt, säger Linda Norén.


John Leander
john.leander@daladem.se