Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhandlar med Salo

Tommy Salo har gjort succé i Leksands IF.
Nu kan vi avslöja att parterna inlett förhandlingar om en fortsättning i klubben.
– Jag tror de flesta skulle se det som en fin julklapp, säger klubb­direktör Anders Doverskog.

Tommy Salo har lyft Leksands IF från en fiaskosäsong i Hockeyallsvenskan, till att nu ligga sexa i SHL – allt på tre säsonger.
– Det har gått från klarhet till klarhet. Salo kom in i en tuff period och resultatet ­talar väl för sig själv. Han har gjort ett fantastiskt arbete och är en stor anledning till att vi är där vi är i dag. Naturligtvis tillsammans med tränare och spelare, säger Anders Doverskog.

Med en av SHL:s minsta budgetar har Salo satt ihop ett lag som parkerar på övre halvan.
– Vi har troligtvis ligans lägsta budget och levererar som vi gör. Det är fantastiskt. Salo har en fingertoppskänsla att få ihop ett lag, men även en tränarstab. Jag vet inte, men personligen har jag samma känsla som förra året. Det känns stabilt i truppen. Grabbarna är harmoniska och har ­roligt.

I april går Tommy Salos kontrakt ut, och just nu pågår förhandlingar om en fortsättning i klubben.
– Vi har en dialog och har haft det en tid nu. Ambitionen från vår sida är naturligtvis att få behålla Tommy i organisationen. Han är väl införstådd med den vision vi har och där har vi samma slutmål.

Vad tror du chanserna är att få göra det? När man gör nåt bra blir man attraktiv för andra klubbar.
– Så är det säkert. Där är det viktigt att han trivs på orten och att det fungerar. Men, jag tror att Tommy är en sån person som är tävlingsinriktad. Vi har delat upp det i tre mål: 1) Vi skulle ta oss upp, 2) Etablera oss och 3) Slutgiltigt mål är att ta ett guld. Där har vi en tydlig bild. Jag tror Tommy vill ­vara med på den resan.
Leksand hoppas att det ska vara löst ganska snart.
– Dialogen får fortsätta, men personligen hoppas jag att vi hittar fram här relativt snabbt.

Kan det bli en julklapp?
– Ja, det hade väl varit en fin julklapp. Jag tror de flesta skulle se det som en fin julklapp. Självklart. Vi har en dialog, för jag tror att många vill veta och det ligger i linje med vår öppenhet och kontinuitet. Det var jätteviktigt med Oscar nu och Tommy är också en viktig hörnpelare i det bygget. Då känns det bra. Om vi nu sätter det.

Tommy Salo:
– Det är full fart i föreningen och just nu tänker jag mer på det än på mitt eget kontrakt. Det går ut i april så det är inte bråttom. Men, vi för en dialog och vi får se var vi hamnar. Det viktigaste är att hockeyn fungerar och att vi tar oss framåt.

Vill du vara kvar?
– Bra fråga (skratt). Självklart vill jag det. Det är inget snack om det.

Har du hört något från andra intressenter?
– Det har jag inga kommentarer till.

Anders (Doverskog) ­hoppas på en julklapp?
– Ett hårt paket menar du? (skratt). Vi får väl se.

Markus Bäckström/DT