Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för Säter trots bra spel

Säter förlorade lördagens tidiga seriefinal i Superettan Norra hemma mot Uppsala i tre raka set (23-25, 22-25, 23-25). Detta efter en rafflande och mycket välspelad match där små marginaler avgjorde till bortalagets fördel. Hemmagrabbarna ledde länge de båda första seten men lyckades inte knyta ihop i slutskedet.

I första ledde Säter med 21-18 efter fint och säkert spel och inget i tydde på något annat än setseger, då plötsligt Uppsala knep fem bollar i rad.
– Vi hade inget flyt där, säger hemmatränaren Per Eriksson. Marginalerna var inte på vår sida. Det handlade ju bara om centimetrar till vår nackdel vid flera poäng. Setseger där och matchen hade troligen fått ett annat förlopp.

Även andra set började bra för hemmalaget, men motståndarna kom ifatt och lagen följdes upp till 20 lika. Då kom åter ett litet ryck från Uppsala, som räckte ända till setvinst.
Tredje och sista set blev mer svajigt. Säter gick snabbt upp i en klar 5-1-ledning, en ledning som några minuter senare tappats till ett underläge med 8-13! Nu hade man inte bara oflyt. Hemmaspelet var också hafsigt och okoncentrerat.
Men man ryckte upp sig och nådde åter 19 lika innan det lilla uppsalarycket kom för tredje gången i samma poängläge och matchen var därmed förlorad.

Trots förlusten finns det en hel del beröm att dela ut till hemmalaget. Motståndarna från Uppsala satsar hårt för att nå elitserien och var ett mycket bra och samspelt lag. Ett komplett lag med få brister. Matchen igenom fick Säter slita mer för sina poäng.
I hemmalaget gjorde Staffan Sahlberg en tillfällig men intressant come back. Visst var han ringrostig men blir absolut en klar förstärkning vid sina inhopp framöver.
Det var ingen som gjorde bort sig i Säter denna eftermiddag. Nämnas speciellt bör dock Johan Wahlberg och Viktor Eriksson. Samt även Gvido Vaguls, mest för hans 19 poäng!

Berndt Larsson