Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust mot Djurgården

Det blev inga poäng för IBF Falun i bortamötet mot Djurgården i Eriksdalshallen. Djurgården vann med 7-4 efter att Falun legat under hela matchen.
– Men vi släppte aldrig iväg dom. Vi hade häng hela tiden och visade att vi ville vara med. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida, sade Peter Hinders, tränare i IBF Falun.

Efter den fina matchen mot Uppsala senast trodde man att Falun var på gång.
– Vi fightas från först till sista sekund men vi får inga lätt mål, sade Peter.

Man kan dock konstatera att alla spelare inte nått upp till den standard som vet att de har. Det är bara att hålla med. Det finns mer att ge, påpekade Peter.
Falun började matchen lite trevande. Djurgården vann skotten med klara 16-10 och kunde lett med mer än 1-0 om inte Emma Andersson storspelat i Falukassen.
– Hon var för övrigt bra hela matchen, sade Peter.
I andra perioden ökade Djurgården på sin ledning till 2-0 efter åtta minuters spel. Falun stod för en snabb replik genom Sara Steen. Matchen stod verkligen och vägde och Falun hade väl så många farligheter som Djurgården. Men det var hemmatjejerna som gjorde nästa mål två minuter före pausvilan.

Sin vana trogen reducerade Falun i början av tredje genom Ingela Hansson. Och Djurgården gjorde två minuter senare 4-2 som blev 4-3 genom Erika Andersson.
– Vi skapade en hel del chanser och kunde med lite tur fått in kvittering, sade Peter.
Istället gjorde Djurgården 5-3 och snabbt därpå 6-3.
Emma Andersson har vi redan nämnt i målet men även alla sex backarna gjorde ett mycket stabilt intryck. Även plus till Erika Andersson. Falun börjar få ordning på defensiven. Nu är det dags att man blommar ut framåt.

PeO Karlström