Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust trots skuldnedskrivning

Fyller publiken Tegera Arena den kommande säsongen kanske krisen är över för Leksands IF och dess arenabolag Leksands IF Fastighets AB.
Det lär behövas – fjolåret slutade nämligen med en förlust på tre miljoner kronor trots ackordsuppgörelsen.

Bokslutet för det brutna räkenskapsåret är ingen munter läsning trots LIF:s rekonstruktion.

Förra säsongen hade man 5 000 besökare i snitt under grundserien, 7 696 i kvalserien. Omsättningen förra säsongen ökade från 21,7 miljoner till 23,5 miljoner kronor.
LIF Fastighets AB redovisar, trots rekonstruktion, och ökad omsättning en förlust på tre miljoner kronor och den ansamlade förlusten är nu uppe i 9,7 miljoner.
"Bolagets verksamhet har brottats med ekonomiska problem sedan starten. Således täcker inte intäkterna bolagets kostdansmassa", skriver styrelsen i rapporten.
Rekonstruktionen för arenabolaget innebar att 22 miljoner av skulderna skrevs av. I samband med rekonstruktionen har också arenafastighetens värde skrivits ned med 22,2 miljoner.
Tegera Arena har enligt bokslutet ett anskaffningsvärde på 157 miljoner kronor och efter rekonstruktionen och nedskrivningen samt tidigare avskrivningar är hallen i dag värderad till 111 miljoner kronor.
Leksans IF Fastighetsbolags sammanlagda skuldberg har efter förra säsongens rekonstruktion skrivits ned från 150 miljoner till 123 miljoner kronor.

Men faran är inte över men man har ett avtal med kommunen fram till 2035:
"Förutsättningarna är i dag bättre rent ekonomiskt för bolaget, men det skall noteras att Leksands IF:s kommun reducerar sina intäkter med 2,5 miljoner genom avancemanget till elitserien".
I sammanhanget noteras att kommunens hyresavtal sträcker sig till 2035 utan indexhöjning", skriver ordföranden Sven Rosen och hans bolagsstyrelseledamöter.

Bo Joffer/DT