Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formsvagt Rättvik föll mot Haparanda

Rättvik är inne i en formsvacka. För andra helgen i rad hade man besök av norrlandslag. Förra helgen vann Kalix ganska enkelt och i lördags vann Haparanda med klara 7–3.

Siffror som inte riktigt speglade händelserna på plan. Haparanda vann rättvist men alldeles för stort.
Efter underläge 0–4 i halvtid var risken för ett ras i andra överhängande. Men det blev snarare tvärt-om. Rättvik kom ut som ett nytt lag. Bättre fart framåt och framförallt var det ett spelande lag. Dessutom var Erik Lundin på målhumör. Reducering till först 1–5 på straff, sedan 2–5 åter på straff och matchen tände till.
Rättviks reducering till 3–5 var frukten av en långpassning från Tomas Hellberg till Erik Lundin, som elegant tog ned bollen och gjorde inget misstag. Ett mål som gav Rättvik nytt hopp.

Rättvik hade bud på 4–5 vid ett par tillfällen, men i ivern att reducera blottade man sig bakåt och Haparanda fick lite väl enkelt öka på sin ledning.
Första halvlek var jämnare än siffrorna visade. Spelmässigt var det en medioker historia. Båda lagen hade glömt av lagspelet långa stunder. Det var den ena soloåkningen efter den andra.
Rättvik hade däremot inte domsluten på sin sida.
– Efter deras 1–0 på straff hade vi samma situation men fick inte straff. 1–1 i det läget och vi hade fått ny energi, menade tränaren Peter Ring.
Två förluster i rad gör att Rättvik har pressen på sig i striden kring kvalstrecket.

– Jag hoppas att ingen blir sjuk. Alla är inte helt återställda än efter senaste sjukperioden. Vi får helt enkelt ta med oss andra halvlek och blicka framåt, sade Peter.
Rättvik skall inte vara med och slåss kring strecket. Spelmässigt har laget betydligt större kapacitet.
Inga sjukdomar och framförallt bättre utdelning på hörnor är ett måste för Rättvik.
– Vi har haft dåligt hörnskytte flera matcher. Vi får helt enkelt inte de enkla målen, avslutade Peter.
PeO Karlström


Rättvik–Haparanda 3–7 (0–4)
Mål: 0–1 Harri Hiukka, straff (7), 0–2 Kristoffer Bergdal (15), 0–3 Pekka Niska (36), 0–4 Kristoffer Bergdahl, hörna (38), 1–4 Erik Lundin, straff (46), 1–5 Daniel Sandberg (58), 2–5 Erik Lundin, straff (69), 3–5 Erik Lundin (74), 3–6 Antti Ekman, hörna (88), 3–7 Markus Hiukka (90).
Hörnor: 7–9.
Utvisningar, Rättvik: 6x10. Haparanda: 3x10.
Domare: Stefan Johansson, Edsbyn.
Publik: 137.