Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fornataro fick chansen och avgjorde

Johan Ryno missade liksom Jens Jakobs och Patrik Hersley. Istället var det Matt Fornataro som sköt hem bonuspoängen till Leksand i straffläggningen.

Första perioden till Leksand och andra till Luleå. Lägg till en jämn tredjeperiod och dito förlängning.
Oavgjort efter full tid var rättvist och det krävdes 16 straffar innan lagen skiljdes åt. Och matchhjälte blev alltså Matt Fornataro, snipern som inte lyckats med målgörandet i Leksand.
– Det känns bra, det har varit ett jobbigt år för mig offensivt men jag har spelat bra på slutet men av någon anledning har det inte blivit så många poäng, sade han om att bli matchhjälte.
Den formation hans spelat i de senaste matcherna (tillsammans med Pär Edblom och Jens Bergenström) har visat bra takter på slutet.
– Vi har bra kemi. Det är bara att fortsätta skapa chanser och skjuta så kommer puckarna att gå in, sade han.

Tränaren Andreas Appelgren
sade att Fornataro visat på träningarna att han är duktig på straffar.
– Men han har inte riktigt fått igång målskyttet under säsongen så han är inte någon man går med från början i ett straffavgörande. Oavsett han gör poäng eller inte har han jobbat oerhört hårt för laget, sade Appelgren.
Lars Ingvar Eriksson