Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FÖRROCHNU. Så såg det ut på Brovallen år 2007. Publiktillströmningen har i år inte varit vad den borde.FOTO:TOMASNYBERG

Annons

Publiktillströmningen har inte varit vad den borde till årets speedwaymatcher i Avesta, och klubbens ordförande Stig Lindqvist börjar bli orolig inför framtiden.
- Publiksiffran är 30-40% lägre än vad vi budgeterat för och det klart att det inte håller i längden.

Den senaste hemmamatchen i allsvenskan lockade 402 besökare till Avesta Motorstadion, och i division 1-matcherna burkar siffran landa omkring 200.
- Det kan jämföras med de 12 000 vi hade i en match i elitserien för ett antal år sedan, menar Lindqvist.

Hur stor publik krävs det för att det ska gå runt?
- Självklart skulle vi gärna önska att det kom ett par tusen. Det man ska komma ihåg är ju att även om det skulle komma 700 åskådare är det ju bara hälften som betalar inträde. Dom har ju frikort och gud vet allt och när bara hälften av åskådarna betalar är det ju klart att det blir ett problem, förklarar Lindqvist.
Men publikproblemet är inget unikt.
- Vi är absolut inte ensamma om det här, det är ett problem i hela landet för tillfället tyvärr.

Vad beror det på?
- Naturligtvis en väldigt bra fråga som jag önskar att jag hade svaret på. Men jag skulle tro att om folk väl kom hit och gav det en chans skulle de komma åter, hoppas Lindqvist.

Göra allt vi kan

Och ett bra tillfälle att göra det på är Masarnas nästa hemmamatch, den 12 augusti mot topplaget Hammarby. Då sänks nämligen biljettpriset från 120 till 80 kronor
- Vi ska se om publiktappet är en penningfråga eller om det beror på något annat. Vi måste ju försöka med allt vi kan för att kunna göra något åt det i tid.

Varför ska man gå på speedway?
- För att man får sig en skön och intressant avkoppling på en och en halv timme, med mycket spänning rök och damm. Och så luktar det lite mysigt också, beskriver Lindqvist.

Vore väl konstigt om det inte blir fullsatt efter den beskrivningen?
- Precis, nu räknar vi med att det kommer store horder till nästa match, avslutar Lindqvist.
ELIN BROMAN

Återstående hemmamatcher
Allsvenskan
12/8 Masarna-Hammarby
19/8 Masarna-Griparna
2/9 Masarna-Solkatterna
16/9 Masarna-Örnarna

Divison 1
28/7 Gasarna-Team Värmland
25/8 Gasarna-Nässjö