Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förrymd rånare jagas – misskötte vård igen

Han blev omtalad när han 2008 tog taxi till Preem vid Jungfrurondellen - och bad chauffören vänta medan han rånade butiken!
Han dömdes till vård med behandling. Det dömdes han till också i oktober. Vilket han misskötte och nu sedan 12 februari är efterlyst för att omhändertas och få vården omvandlad till fängelse!

Den idag 25-årige mannen är ovanligt energisk som kriminell men också mycket innovativ i sin brottslighet och övertygande i domstolarna.
Han har åtskilliga gånger dömts till vårdinsatser för sitt missbruk och sina psykiska besvär. Han har nästan undantagslöst återfallit i brott under pågående skyddstillsyn men för det mesta fått brotten omfattade av just den redan gällande skyddstillsynen.

2007 tröttnade Svea hovrätt, undanröjde då gällande behandling och dömde ut två månaders fängelse.
Icke desto mindre fick han en ny chans efter rånet i Falun 2008 och avhölls sig då från brott till 2010. Då engagerade han sig tillsammans med en flickvän i en sofistikerad brottslighet som slutade med fängelse i ett år och två månader för rån och olaga hot.

Vad de gjorde var att låta flickvännen spela prostituerad och sedan pressa ”kunder” på pengar när 25-åringen ertappade dem.
Några ”kunder” lät sig dock inte pressas på pengar utan anmälde, trots att de själva kom att lagföras för sexköp.
27 september greps 25-åringen på bar gärning vid ett inbrott i Borlänge. Han skulle samma dag ha ställts inför rätta fär äldre brott vilket fick ställas in. Under utredningstiden började han avtjäna ett tidigare utdömt straff.
Domen blev dock ny skyddstillsyn med ny behandlingsplan som 25-åringen skulle börja med vid frigivning i början av december.
Hur det gått med det är svårt att avgöra. Att han misskött sig går dock inte att ta fel på.

På begäran från åklagare beslutade Falu tingsrätt 12 februari om omhändertagande av 25-åringen för omvandling av skyddstillsynen till det utmätta alternativstraffet om fyra månaders fängelse.
han var ännu på tisdagen inte omhändertagen.

Gubb Jan Stigson