Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forskaren från Dalarna får stipendium för digital fotkoll

"Vi uppskattar att forskningen kan resultera i avsevärda besparingar för såväl samhälle som individ, samt ge en högre livskvalitet för individen". Så står det i motiveringen till forskaren Ulla Hellstrand, som är verksam i Dalarna. Hon tilldelas 355 000 kronor för att använda webbaserat program på fötter vid diabetes.

Annons

Ulla Hellstrand Tang, aktiv i Ludvika och Falun 1981-2003, är forskare och innovatör. Den 14 november fick hon familjen Jacobssons forskarstipendie (355 000 SEK) för att använda digital fotkoll med webbprogrammet D-Foot. Med digital fotkoll undersöks fötterna vid diabetes och tidiga insatser för att hindra sår och amputation sker.

Ulla Hellstrand korades med årets stipendiater och entreprenörspristagare i Chalmerska Huset i Göteborg. I år föll juryns val på två entreprenörer och två forskare. De fick tillsammans dela på drygt en och en halv miljon kronor för sina insatser och för sin förmåga att utveckla idéer som bidrar till positiv samhälls- och företagsutveckling och viljan att bryta ny mark.

Motiveringen till Ulla Hellstrands stipendium.

Ulla Hellstrand Tang, Forskare Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Hon har tilldelats 355 000 kronor för sin forskning ”Digital bedömning av fötter vid diabetes med webbprogrammet D-Foot”. Vi uppskattar att forskningen kan resultera i avsevärda besparingar för såväl samhälle som individ, samt ge en högre livskvalitet för individen.