Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte tjäna extra på insmugglad alkohol

Förklaringen att 42-åringen skulle ordna en fest för 100 personer för att fira att en villkorlig frigivning löpt ut trodde Falu tingsrätt inte på.
42-åringen döms för smuggling till samhällstjänst 120 timmar.

Den 42-åriga mannen stoppades i tullen i Helsingborg. I hans fordon fann tullarna 18 liter sprit, 158 liter cider, 1628 liter starköl och 176 liter alkoläsk.
Ett last som han underlåtit att anmäla.

42-åringen medgav i rätten de faktiska omständigheterna men förnekade brott.
Alkoholen skulle nyttjas på den stora muckarfest som planerade för cirka 100 deltagare.
Alkoholen var med andra ord för eget bruk. Dessutom skulle sällskapet fira hans 40-årsdag två månader försent. Men tingsrätten finner förklaringen orimlig.

Information från hans telefon visar att alkoholförsäljning pågått dagarna innan han åkte fast och att beställningar gjorts. Tingsrätten konstaterar kort att den inkomst han förfogar över inte medger stora fester.

Straffvärdet för gärningen motsvarar fyra månaders fängelse. Tingsrätten nöjer sig med samhällstjänst sedan han uppgivit att han är villig att utföra arbete.

Hans Dahlqvist