Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först ut är NCC med olika vägbyggen


I går togs första spadtaget inför kommande IKEA bygge. Det var NCC med uppdrag av Trafikverket och kommunen att bygga om Backarondellen, flytta riksväg 50, bygga en planskild vägport under riksväg 50/70 samt en gång- och cykelväg mellan Kupolen och Norra Backa.

Det är mycket som ska göras innan första kunden stiger in i IKEA i Borlänge. Går allt som planerat kommer det att ske i december kommande år.
Fram till dess är det olika arbeten som måste göras. Först ut är NCC, som i går, måndag, började arbetet för sina olika vägarbeten.
- Vi planerar bli klara om ungefär ett år, säger NCC:s platschef Jonas Björnbom.

Uppgifterna för NCC
blir många:
• Ombyggnad av Backarondellen med fria högersvängfält
• Ny påfartsramp från Norra Backa till väg 50
• Ombyggnad av väg 50 inklusive en ny planskild port under väg 50 för gång- och cykeltrafikanter mellan Kupolen och Norra Backa
• Ny planskild vägport för enkelriktad biltrafik under väg 50/70 mot Norra Backa inklusive en evakueringsramp anslutande till Jussi Björlings väg
• Ombyggnad av befintlig planskild gång- och cykelport under väg 70
• Ny- och ombyggnad av busshållplatser på väg 50
Inom kort kommer förmodligen även arbetet i gång att bygga själva IKEA-huset. På den översiktsbild som gjorts blir det ett stort bygge.
Först att starta upp arbetet är alltså NCC som satte spaden i marken i går.
Bakom det här bygget står Trafikverket och kommunen. Trafikverket framhåller att det kan bli trafikstörningar under arbetets gång.
Den som kan ta en annan väg förbi den här byggplatsen bör göra det.

ROLAND ENGVALL