Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första förlusten för KAIS Mora

Annons

KAIS Mora gick på pumpen för första gången den här säsongen. Förlust mot IKSU uppe i Umeå med 7-3 efter två jämna perioder. I sista var dock hemmalaget klart starkast.

– Vi är ändå på väg åt rätt håll, alla nya spelare lär sig något nytt hela tiden, säger Moras tränare Roger Jonsson.

Matchen stod och vägde inför sista perioden. IKSU hade dominerat den första och Mora den andra. 3-2 till hemmalaget och första minuten av sista blev matchavgörande. Amanda Larsson hade två gyllene lägen att kvittera under det första bytet men istället vände spelet snabbt och IKSU gjorde 4-2.

– När vi gick in inför tredje kände jag att vi inte kunde förlora matchen. Ett av Amandas avslut där i början sitter dessutom i stolpen, så självklart är den delen av matchen avgörande, säger Roger Jonsson.

– Nu har vi ingenting att förlora och nu måste vi lägga mycket skott på mål och få in folk på kassen, var Jonssons instruktioner under timeouten. Istället för reducering fick IKSU in ytterligare ett par bollar innan Therése Karlsson snyggade till siffrorna i slutet av matchen.

– Vi tillåter IKSU hålla i bollen alldeles för mycket, menade Jonsson.

Finländske landslagsmålvakten Jonna Mäkelä gjorde sin andra match i KAIS-dressen och svarade för flera kvalificerade räddningar under matchen men låg länge och vred sig i smärtor efter IKSU:s 3-2 mål. Hon kom dock upp på benen och fortsatte matchen. Under söndagen meddelade Jonsson att Mäkelä fortfarande är svullen på foten och vilar från träning i början av veckan.

Silvana Nötzli hade sin analys klar efter matchen.

– Vi började ganska bra i första och spelade jättebra i andra. Sen vet jag inte riktigt varför vi släpper in så mycket mål på så kort tid under sista perioden. IKSU gjorde det bra i slutet och vi var tyvärr två-tre meter efter hela tiden.

KAIS Moras lagbygge denna säsong är ännu under utveckling.

– Varje ny situation som alla spelare är med om, pratar vi igenom för att alla skall veta hur de skall agera under matcherna, avslutade Jonsson.

Målen: 1-0 Nathalie Jakobsson, 1-1 Amanda Larsson, 2-1 Cornelia Fjellstedt, 2-2 Anna Wijk (pp), 3-2 Elin Tjärnström, 4-2 Josefina Eiremo, 5-2 Julia Nordin, 6-2 Victoria Wikström, 7-2 Therese Andersson, 7-3 Therése Karlsson

Utvisningar: IKSU 1x2, KAIS 1x2

Domare: Jonatan Lindberg, Jon Moberg

Publik: 527

Ola Mopers