Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstakedjan splittras

Annons

Mark Hurtubise missar Rögle borta efter en ljumskskada.Då splittras en hittills mållös förstakedja. – Förhoppningsvis blir det en injektionskick, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren

Leksands förstakedjan haft en jobbig inledning av kvalserien.
Hittills har Johan Ryno, Jens Bergenström och Mark Hurtubise blivit nollade framåt, och här är trions mardrömssiffror plus/minus-statistiken: Ryno -2, Hurtubise -2 och Bergenström -3.
– I första matchen skapar de ändå en hel del. I andra blev det inte så mycket. Vi måste få igång dem också.
– Det är vår första kedja och är en av två kedjor som ska producera merparten framåt. Så är det.   

Inför matchen mot Rögle splittras trion.
Mark Hurtubise fick lämna isen i Örebro med en ljumskskada. På måndagsmorgonen visade det sig att det var så illa att han inte startar i matchen mot Rögle.
– Jag trodde nog att det var sämre än det i själva verket var efter matchen mot Örebro. Men, nu Hurtubise är kvar hemma och rehatränar och spelar inte mot Rögle. Men han finns tillgänglig för spel på torsdag, säger Andreas Appelgren.
Kanadensaren kommer att ersättas – men lagledningen är fåordig om vem som kommer att ta platsen.
– Jag vill inte säga något om det här. Vi vill inte bjuda Rögle på något. Men, vi har testat olika spelare i olika konstellationer för att vara redo i en kvalserie. Det finns spelare som kommer att passa in och har spelat där tidigare, säger Appelgren.

I och med förändringen hoppas lagledningen på islossning.
– Förhoppningsvis blir det en injektionskick. Det kan vara vad som behövs. En förändring som får det att lossna lite, säger Appelgren.
Erik Hanses har fått två chanser i målet.
Först blev det seger mot Södertälje, 3–1, men senast mot Örebro blev det försluts och målvakten släppte han fem puckar bakom sig.

Vem ställer ni i mål mot Rögle?
– Det blir inte så roliga svar. Vi i lagledningen vet, men vi drar laget i morgon.

Rögle borta, hur tänker ni inför en sån match?
– Vi åker ner för att vinna matchen och vi hoppas att de kan känna lite press på sin hemmaplan.
– Vi hoppas att de darrar lite och att vi kan störa dem. Men det är ett jobb som måste göras, och det gäller att vi arbetar på rätt sätt hela tiden.

Markus Bäckström
markus.backstrom@dt.se