Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvararen säker: "Bevisen som finns nu räcker absolut inte till åtal"

Annons

På sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rån och övergrepp i rättssak den 18 november i Falun. För precis samma brott som bevisen i måndags inte räckte för häktades den anhållne 23-åring på fredagseftermiddagen. Än en gång mot sitt nekande. Han överklagar sannolikt inte.

- Vi får se. Bevisen som finns nu räcker absolut inte till åtal, säger hans försvarare, advokat Per Borgblad.
Vad 23-åringen nu häktas för är att ha trängt sig in hos en 84-årig kvinna i hennes bostad i kvarteret Järnet, tidigt på morgonen den 18 november. Han har där utsatt henne för brutala övergrepp som i häktningsframställningarna rubricerats som våldtäkt, rån och övergrepp i rättssak. Det senare torde innebära att han försökt skrämma henne från att anmäla övergreppen.
23-åringen har tillgång till en lägenhet i närheten och blev tämligen snart misstänkt för brottet. Han greps kvällen efter övergreppen och ställdes i måndags inför häktningdomare.

Spräckta alibin

Efter förhandlingen frigavs 23-åringen högst överraskande. Detta därför att han inför sittande rätt presenterade vad han påstod vara ett alibi för vad han misstänktes för. Redan efter några timmar ansåg sig utredarna ha spräckt alibit. Ytterligare några timmar senare greps han igen. Ny bevisning räckte nu till häktning.
- Vi har betydligt mer nu. Han har angett ett nytt alibi, men vi har spräckt det också, säger spaningsledaren Leif Nykvist.
gubb jan stigsson