Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsanläggning till salu igen

Den tidigare topphemliga försvarsanläggningen vid Ortdrivarevägen i Grängesberg är på nytt till salu.
Den man i 30-årsåldern från Kista som äger fastigheten begär 590 000 kronor för den.

Anläggningen byggdes under första hälften av 1960-talet. Totalt handlar det om lokalytor på 865 kvadratmeter fördelade på ett bergrum (365 kvadratmeter), arkiv (410) och kontor (80). Dessutom ingår 1,4 hektar produktiv skogsmark.

Det är Riksmäklaren som har fått i uppdrag att sälja fastigheten. Dan Jansson vid kontoret i Ludvika berättar att den har legat ute till försäljning i en vecka och att man redan har fem spekulanter och att man har fått bud.
– Den här fastigheten har en otrolig potential. Den kan användas till mycket, konstaterar Jansson.
Med tanke på intresset tror Jansson att det blir en ny ägare inom kort.

Statliga Fortifikationsförvaltningen ägde anläggningen fram till 2005 då Botåns Kraft AB köpte den för 800 000. Kraftbolaget försökte sedan sälja den för tre miljoner, men ingen nappade. Man sänkte priset med hälften, men förgäves.
Till slut blev det affär, en stockholmare betalade strax under miljonen för försvarsanläggningen och han i sin tur sålde den vidare till Solnabon för 100 000 kronor.

Den före detta försvarsanläggningen hamnade i fokus våren 2012 då polisen gjorde ett tillslag vilket mynnade ut i att tre män från Stockholmstrakten åtalades för ha odlat cannabis där.
De två som ansågs ha planerat och organiserat odlingen dömdes i december förra året till över ett års fängelse medan den tredje mannen fick tre månaders fängelse.

Frank Elfstedt/DT