Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtätning kan ge plats för fler kontor i Tjädernhuset - möjliggör för flytt av verksamheter

Hedemora kommun och polisen kommer att få en gemensam reception i Tjädern huset. Samtidigt kommer entrén till fastigheten att flyttas. Genom att förtäta de kontor som finns i fastighet kan ytterligar mellan 20 och 30 kontor skapas.
- Utifall vi ska flytta någon verksamhet till Tjädernhuset, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Hansson (S)

Hedemorabostäders vd och tillika t f chef för serviceförvaltningen Lars Thoréus deltog vid senaste sammanträdet för kommunstyrelsen och redogjorde där för den lokalutredning som gjorts.

Gemensam reception


Kommunstyrelsens ordförande Ulf Hansson (S) rapporterar att det nu är klart med en gemensam reception för polisen och Hedemora kommun. Ingången kommer att bli via de lokaler som Systembolaget tidigare huserade i. Och det har även blivit klart med att Apoteket kommer att flytta sin matsal för att möjliggöra en genomgång till övriga delar av Tjädernhuset.
Med den nya ingången till Tjädernhuset säger Ulf Hansson att den hamnar mer på framsidan är vad nuvarande är.
Ombyggnationen är nu ute på upphandling och Ulf Hansson säger att den nya entrén och receptionen kommer att stå klar till halvårsskiftet 2011.

20 till 30 nya kontor


Det har även gjorts en översyn av resterande delar av Tjädernhuset. Genom att förtäta de kontor som idag finns där frigörs utrymme för fler kontor.
- Mellan 20 och 30 kontor till, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Hansson (S) kan tillskapas.
De nya kontoren ska nyttjas i fall det blir aktuellt att flytta någon verksamhet. En verksamhet som är uppe för diskussion att flytta på sig är Turistbyrån som idag finns i kvarteret Ugglan.
- Det finns inga beslut om detta, säger Ulf Hansson men medger dock att det finns lite olika idéer om den verksamheten.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se