Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt eld i kvarnen


Det är inte första gången Eldkvarn besöker en krog i Dalarna, säkerligen inte den sista heller. Just den här gången spelar bandet utomhus på bakgården till Rättvik Bowling & Krog. Det passar alldeles utmärkt en varm och solig julikväll. Det känns lite som en stor grillfest. Atmosfären är avslappnad och somrig, vilket får spelningen att kännas lite mindre rutinmässig än vad den egentligen är.

Få svenska band är så ungdomsromantiserande som Eldkvarn. Det blir då såklart lite komiskt när bandmedlemmarna själva passerat eller hastigt närmar sig 60. Detta gör de ingen hemlighet av och skämtar friskt om hur de unga åren flugit förbi dem. Men det spelar faktiskt ingen roll, Plura och gänget har en så pass folklig och odödlig aura att det knappt märks. De välkända låtarna har sina egna liv. Det syns att det ligger mycket minnen och nostalgi i luften.

Det faktum att åren har rullat på blir som tydligast när gästsångaren Adrian Modiggård, 21-årig son till trummisen Werner Modiggård, sjunger två av låtarna. Det piggar dock upp rejält. Gubbarna ser förvisso ännu lite äldre ut i jämförelse, men det bidrar med mycket scenenergi. Det är uppenbart att ungdomligheten som sattes på skiva för 30 år sedan kommer leva vidare och återvinnas långt framöver.

Det blir en trivsam kväll. Folk vet precis varför de kommit hit och får precis vad de förväntat sig. Det kanske låter trist, men det finns absolut plats för sådana kvällar också. Den här tisdagen passar det utmärkt. Ett jämkat betyg på tre dalhästar har nog aldrig känts så givet. Mer skulle vara att ta i, mindre skulle vara alldeles för lite.

Kalle Sundin
kalle.sundin@daladem.se