Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätter striden för att slippa TV-avgiften

Cordelia von Klot-Heydenfeldt ger inte upp kampen för att slippa betala TV-avgift för sin dator.
Nu överklagar hon till Högsta Förvaltningsrätten. Medan kronofogden drar pengar från hennes inkomst.

– Jag är förvånad att det inte finns möjlighet att göra uppehåll tills det är klart, säger hon.
Cordelia von Klot-Heydenfeldt äger en dator som hon använder i sitt arbete och för vardagsärenden. Familjen har beslutat avstå från TV och har ingen. Datorn har blockerats för TV-sändningar. Cordelia har förklarat muntligt och skriftligt för Radiotjänst att den inte används för att se på TV.

Men Radiotjänst kräver henne, liksom andra datorinnehavare utan TV, på avgift. Det spelar ingen roll hur de använder datorn.
Cordelia von Klot-Heydenfeldts räkningar är nu uppe i 3200 kronor, en tredubbling av avgiften plus tillägg för att kronofogden kopplas in. Men hon betalar inte, för hon tycker det är detsamma som att medge att Radiotjänst har rätt.
– Man blir behandlad som om man inte följer upp sitt ansvar, säger hon.

DD berättade tidigare om hennes överklagan av kravet på TV-avgift till kammarrätten i Sundsvall. Men kammarrätten prövade aldrig ärendet. Ett snarlikt fall hade redan avgjorts, till datorinnehavarens nackdel.
Däremot så har en datorägare sluppit avgift för att datorn var för gammal för att kunna ta emot TV-sändningar.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se