Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirrat för buss­resenärer som för­bokat

– Folk som bokat ­Swebusbiljetter för ­resor efter söndag hör av sig och undrar hur det blir framöver när det inte längre är dag­liga förbindelser.
– Men vi har inte fått någon som helst information om hur det ska gå till och vad det blir för priser i fortsättningen, säger Anneli Johansson vid Resecentrum i Ludvika.

Den förestående nedläggningen av Swebus expressbusslinje 800 på rutten från ­Falun via Ludvika och Karlstad och vidare mot Göteborg har uppenbart skapat viss förvirring bland rese­närerna.
Ett problem som uppstår vid trafikomläggningen är att det från och med måndag inte längre går att resa varje dag i veckan.

Som tidningen nyligen ­omtalat har det aktuella bussbolaget och Tågåkeriet i Bergslagen (Tågab) ingått ett samverkansavtal som innebär att de bussresande hänvisas till tågen.
Men Swebus priser och prisgaranti uppges fortsätta att gälla.

– Då är det bara tre dagar i veckan som tågen avgår söderut och det är på ­måndagar, fredagar och söndagar.
– I dag, fredag, är det sista dagen som vi kan sälja ­Swebusbiljetter.
– Nästa vecka kan vi bara sälja vanliga tågbiljetter, klargör Johansson.

Swebus kommunikationschef Christel Grip, är in­förstådd med att det uppstår funderingar i deras kundkrets med anledning av omläggningen och med den det radikalt minskade utbudet av turer.
– Naturligtvis är det beklagligt när det blir en ­försämring för resenärerna.

– Nu får det bli det en ­diskussion mellan oss och varje enskild kund, lovar hon.
– Vi kontaktar alla som förbokat och erbjuder en ny resa med tåg om de har ­möjlighet att anpassa sitt ­resande till de nya tiderna.
– Om det inte går får ­kunden pengarna tillbaka.
– Och skulle vi missa ­någon uppmanas de att ta kontakt med vår kund­support, tillägger Grip.

Freddy Nylund/DT