Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start mot Forward - men en dålig andra halvlek

Annons

Falu FK svarade för en mycket stark första halvlek mot hemmastarka Forward.
Ledningen med 1-0 i pausen kunde ha varit ett par mål större.
Nu kunde inte Falun fortsätta lika bra efter paus, Forward lyfte upp laget och lyckades vända och vinna med 2-1.

- Vi förstod att Forward skulle lyfta upp laget i andra halvlek. Det talade vi om i pausen, men när det nu också blev så klarade vi inte av att bemästra det, sammanfattar Faluns tränare Peter Moberg.
Den första kvarten var Forwards och då tvingades Janne Kivineva till en jätteräddning på ett volleyskott från Niklas Gustafsson.

Nära 0-2

Efter en kvart tog Falun över spelet. Det var främst Johan Engström som fick fritt fram på mittfältet. Framåt var Fredrik Sixtensson hela tiden på språng och det var också han som gav Falun ledningen efter nitton minuter. På en djupledsboll kom han helt fri och rullade behärskat in ledningsmålet.
Sedan hade Falun ytterligare ett par chanser till ett 2-0-mål. Först var det en frispark från Magnus Korsgren som vållade hemmamålvakten besvär och sedan kom Bernhard Nyström igenom, men vinkeln var för dålig och skottet gick utanför.
Så långt såg inte Forward ut som ett bra hemmalag.
Nu blev det andra takter från hemmaspelarna i andra halvlek. Precis som Falun hade väntat klev hemmalaget upp och då blev det inget utrymme för Faluns mittfältare längre och därmed var Fredrik Sixtenssons löpningar inte värda lika mycket längre.
- Det var för dålig kommunikation mellan passningar och löpningar, säger Peter Moberg.
- Vi tvingades till längre bollar och det behärskar vi tydligen inte. Det är något som vi måste träna på.
Moberg är dessutom inte så nöjd med de båda målen som Forward gjorde.
- Vid 1-1 kontrade de snabbt efter ett dåligt inkast av oss.
- Deras segermål var på en frispark. Där lyckades vi inte få bort bollen trots att vi hade åtta man på rätt sida, fortsätter Moberg.
Då återstod bara sex minuter. En tung förlust.

Skapade ingenting

Falun skapade praktiskt taget inget framåt i andra halvlek.
- Forward var mycket bättre då. Att de inte var lika bra före paus kan bero på att det är vi som gjorde dem dåliga, säger Peter Moberg.
Tar man första halvleken är det främst tre spelare som skall ha ett stort. Johan Ejelöv tog allt i mitten när Forward försökte lyfta in bollar mot mål. Johan Engström var som nämnts dominant på mitten och framåt var Fredrik Sixtensson hela tiden på språng.
Efter paus klev Johan av efter att han helt kommit bort ur spelet.
- Han kände sig inte helt kurant, förklarar Peter Moberg.


SVEN-ERIK KARLSSON

Annons