Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dominerar spelet, men gör inga mål

/
  • DEPPIGT. Brages spelande tränare Anders Sjöö sitter och begrundar ödet efter att motståndarna gjort matchens enda mål.Foto: TOMAS NYBERG
  • MÅLET. Brage har inte klarat av att rensa undan bollen efter en hörna och Robert Haddad dundrar bollen i mål, matchens enda.Foto: TOMAS NYBERG
  • CYKELSPARK. Johan Persson försöker sig på en cykelspark, men det beömde domaren som farligt spel.
  • LÅNGT BAK. Fredrik Bengtsson är Brages bäste konstruktiva spelare, men mot Valsta hade han en för defensiv roll.

Annons

Brages möte med nästjumbon (före gårdagens match) Valsta Syrianska kallades för en ”måste-match” där en seger skulle föra Brage flera placeringar uppåt i tabellen.
Nu dominerade Brage spelet stort, speciellt i andra halvlek, men det blev inga mål och då kunde Valsta Syrianska vinna med 1-0 (1-0).

Än en gång måste det påpekas att Brage tydligen inte kan göra mål. På fyra höstmatcher har det blivit bara ett mål - mot Östersund - och det var en bjudning av motståndarna.
Nu skapade Brage sju målchanser, men ingen resulterade i mål. Andreas Hedlund hade de två fetaste i första halvlek, Jonatan Lundevall den bästa i andra halvlek. För samtliga gällde att Andreas och Jonatan var för omständliga i avsluten, tog för lång tid på sig och så kunde motståndarna avstyra dem.
Närmast ett mål, som i så fall skulle ha inneburit en kvittering, var då Robert Fernström fick till en bra nick, men en Valsta-spelare räddade på mållinjen.

Ser bra ut på träning

- Det är klart att man skall vinna när det skapas sju hundraprocentiga målchanser, men det är vårt problem för närvarande. Valsta skapade bara en chans och gör mål på den, kommenterar Brages spelande tränare Anders Sjöö.
- På träningarna ser det jättebra ut, då är killarna duktiga, men i matcherna är den skärpan borta.
Nu ser det som sagt dystert ut för Brage och det främst därför att det blir förlust i alla hemmamatcher mot andra bottenlag. Innan gårdagens 0-1 har det också blivit 0-2 mot Östersund och 1-3 mot Ersboda.
Däremot har Brage tagit poäng i alla matcher mot seriens topplag, Syrianska FC, Västerås SK och Vasalund.
Nu måste något hända med det snaraste. Avståndet till lagen ovanför nedflyttningsstrecket är inte så stort, men det kan bli det om måltorkan fortsätter och det blir förlust mot de andra bottenlagen.
Även om inte Anders Sjöö vill hålla med om det så finns det andra offensiva brister än oförmågan att göra mål. I truppen finns snabba - och unga - killar som är snabba och behövs när djupledsbollarna slås. Andreas Nylin och Johan Persson, som inledde matchen, är inga sådana spelare, inte heller Johan Eklund som fick ersätta Nylin i andra halvlek.
- Jag vill inte hålla med om det, Johan Persson har den förmågan, säger Anders Sjöö.
Det såg vi inget av igår.

Många idéer

När landslaget mötte Frankrike testade förbundskapten Lagerbäck med uppställningen 3-5-2. Det blev en framgång. Finns inga tankar på att pröva det i Brage så att både Fredrik Bengtsson och Jonatan Lundevall kan få offensiva roller? Nu hamnade Bengtsson alltför långt ned i banan.
- Vi har bollat med många idéer och visst låter 3-5-2 intressant, svarar Sjöö.
Men inte mot tabelltvåan Västerås i nästa omgång förstås.
- Nej, det går inte för Fredrik Bengtsson drog på sig sin tredje varning ikväll.
En spelare som höjde sig över mängden mot Valsta Syrianska var mittbacken Jon Åslund.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons