Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islingby, Torsång och Brage får pengar för Lasse Nilsson

Annons

Det har tagit ett år längre än det borde.
Men snart kommer Islingby, Torsång och Brage äntligen att få solidaritetsersättningen för Saint Etiennes värvning av Lasse Nilsson.
- Jag har egentligen aldrig varit orolig, säger Brages Thomas Nilsson.

Bakgrunden är följande:
10 augusti 2007 skrev Borlänge-killen Lasse Nilsson på övergångspapperen för franska S:t Etienne, innan dess representerade han holländska Heerenveen.
30 dagar senare var sista dagen för den franska klubben att betala in den så kallade solidaritetsersättningen till de klubbar som Nilsson representerat mellan de år han var 13 till 23 år.
Och det är Torsång, Islingby, Brage, Elfsborg samt Heerenveen.
De klubbarna ska dela på 5 procent av den totala övergångssumman. Och för Brage handlar det om cirka 500 000 kronor, samt omkring 100 000 kronor vardera till moderklubben Islingby och Torsång.
Och efter idogt arbete är nu pengarna på väg att komma till de tre Borlänge-klubbarna. De har anlitat en advokatbyrå i Göteborg där bland annat Håkan Sandberg arbetar.
- Jag har egentligen aldrig varit orolig för att pengarna inte skulle komma till oss. Reglerna är solklara. Fransmännen har krånglat, men nu är pengarna äntligen på gång, säger Lasses pappa Thomas Nilsson som är med i Brages sportgrupp.
Vad ska slantarna användas till?
- Det har vi inte gjort klart än. Och transferfönstret är ju stängt, men det är möjligt att det kan bli något kul till nästa säsong, säger Nilsson.
Och även i moderklubben Islingby är det förstås glädje över att pengarna är på ingång.
- Vi ska se att de verkligen kommer hit först, det har varit många turer. Men det är klart att det alltid är välkommet för oss att det kommer in pengar, och det är klart att det känns lite extra med tanke på att Lasse började hos oss. Exakt vad pengarna ska användas till har vi inte beslutat än, säger Islingbys ordförande Jan Rosell.
Lasse Nilsson är för närvarande utlånad till allsvenska Elfsborg.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Annons