Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– men i andra halvlek var VSK närmast segern

Annons

- Vi är tillbaka.
Brages tränare Anders Sjöö såg lättad ut efter att mötet med Västerås SK slutat 1–1 (1–0).
Detta efter att Brage tagit ledningen i första halvlek, men där VSK dominerade stort i andra halvlek och efter kvitteringen var gästerna utan tvekan närmast ett segermål.

Västerås inledde bäst och under de tio första minuterna såg det flera gånger hotfullt ut när Brage med ett lågt försvarsspel hade svårt att få bort bollen från det egna straffområdet.
- Vi har haft problem med försvarsspelet och bestämde oss därför för att spela med ett lägre försvar, förklarar Anders Sjöö.
- Visst hade vi problem, men det priset får man betala när man spelar som vi gjorde i den här matchen.

Efter tio minuter kom Brage in i matchen tack vare att Fredrik Bengtsson kom att dominera mittfältet.
Då kom också målchanserna. Först när Johan Eklund kom helt fri. Där räddade duktige VSK-målvakten David Wikström med en fotparad. Några minuter senare kom Mats Theander igenom, men fälldes utan åtgärd från domaren.
Fredrik Bengtsson hade också ett perfekt läge, men fri med målvakten fick han ingen träff på bollen.

Till slut fick Brage utdelning när Johan Persson frispelades av Johan Eklund. Målvakten räddade, men assisterande domaren konstaterade att då var bollen redan över mållinjen.
Sett till det här var Brages ledning i pausen rättvis om det stundtals såg virrigt ut i Brages mittförsvar när Västerås tryckte på.
- Jag är helt nöjd med den första halvleken. Då spelade vi som vi hade gjort upp om före matchen, säger Anders Sjöö.
- Vi straffade Västerås med våra snabba omställningar och ett 2–0-mål var inte långt borta.

Brages spel i första halvlek var tydligen kraftödande för i andra halvlek var det många som tröttnade. Då var inte Fredrik Bengtsson lika dominant som i första halvlek och därmed fick Västerås möjligheter att trycka på under i stort sett hela halvleken.
Kvitteringen kom efter en kvart och det efter att Brage än en gång fått problem att få undan bollen från straffområdet. Pontus Hagström försökte hitta Johan Eklund, men det slutade med att VSK fick tag i bollen och på ett inlägg från höger var en VSK:are mest på hugget.

Västerås fortsatte att trycka på och fem minuter efter kvitteringen räddade Robert Fernström på mållinjen när allt verkade vara klart för 1–2.
Tre minuter senare var det också nära 1–2, men då räddade överliggaren Pontus Hagströms mål.
- Orken tog slut, men alla killar är värda beröm för att de inte gav upp trots att flera fick krampkänning, säger Anders Sjöö.
Sjöö fick själv hoppa in i mitten av halvleken efter att Robert Fernström blivit skadad i samband med att han räddade på mållinjen.
- Visst var vi illa ute, men ändå var vi nära ett segermål. Det därför att även VSK gick på knäna under slutminuterna.

Trots att Brage nu släppte in bara ett mål stämmer inte försvarsspelet. Det blir för virrigt när motståndarna trycker på som Västerås gjorde i andra halvlek. De som klarade sig bäst var ytterbackarna Simon Fröding och Robert Fernström.
- Hoppas att det var bara kramp som drabbade ”Ferna”, säger Anders Sjöö.
Brages bäste spelare var ändå Fredrik Bengtsson, som kom mera in i spelet när han nu fick en central mittfältsroll.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons