Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men mest diskuterades Brages kvittering på straff

Annons

Årets första daladerby slutade mycket rättvist 2-2 (1-1) efter att Brage ägt den första halvleken och Falun den andra.
Men det stora samtalsämnet efteråt var den straff som Brage kvitterade till 2-2 på i den 85:e minuten.
- Jag kan inte säga om det var straff eller inte. Men vi får vara tacksamma att vi får den och får med oss en poäng, säger Brages tränare Anders Sjöö.

– Jag stod så långt ifrån, så jag kan inte säga om det var straff. Men den var ett dråpslag för oss, säger Faluns tränare Peter Moberg.
Upprinnelsen till den omdiskuterade straffen var att Faluns försvar rensade undan. Men rensningnen tog på domare Fager från Köping och tillbaka in i Faluns straffområde, där bollen tog på en faluförsvarares hand.
Flera sekunder gick innan Fager blåste för straff. Hela situationen såg mycket underlig ut, domaren såg ut att leta efter något att blåsa för eftersom han stod i vägen. Men hittade inget och sedan kom straffsignalen.
Domarens tveksamhet bidrog naturligtvis till att Falun protesterade vilt.
– Jag sa åt honom att han åtminstone kunde hålla sig ur bollbanan, men fick till svar att han inte kunde göra annat än att blåsa straff, säger en minst sagt upprörd Niklas Forslund, mittback i Falun.
– Jag skyller inte på domaren. Man måste lyfta högt vid en rensning och hade vi gjort det hade aldrig blivit någon straff, säger Moberg bestämt.

Tungt för Fredrik

Hursomhelst, 2–2 var rättvist med tanke på att lagen hade var sin halvlek. Men bittrast var det naturligtvis för tvåmålsskytten Fredrik Sixtensson som bara var fem minuter från att bli matchhjälte inför hela 2 687 åskådare.
– Visst var det tungt i det läget, jag tycker straffen var tveksam. Men jag är ändå nöjd att kunna göra två mål i första matchen från start, säger Sixtensson.
Båda målen med vänsterfoten, inslagna fem minuter in i varje halvlek. Riktiga klassmål där Fredrik såg ut att ha hur gott om tid som helst. Som en riktig klasspelare brukar ha i de lägena.
– Jag är inte vänsterfotad och på träning gör jag aldrig mål med vänsterfoten. Men det var lika i Dala-Järna också, det blev flest mål med vänstern.
Fredrik tillsammans med mittfältaren Marcus Hansson klart bäst i Falu FK.
I Brage var Fredrik Bengtsson bäst, med bland annat en mycket behärskad kvittering till 1-1. Övriga kan mycket bättre.

HÅKAN ERIKSSON

Annons