Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Språngnick avgjorde matchen

Annons

Falu FK gjorde en bra arbetsinsats mot seriefavoriten Syrianska, men det räckte ändå inte till någon poäng.
Södertälje-laget språngnickade in matchens enda mål i mitten av första halvlek.
- Jag har hela tiden sagt att Syrianska spelar i Superettan nästa säsong, säger falutränaren Peter Moberg.

– Trots allt gjorde vi en bra prestation. Men ska man slå Syrianska måste man ta till vara på de chanser man får, menar Moberg.
Och faktum är att Falun hade två kvalificerade chanser till en kvittering i andra halvlek, betydligt hetare än de få Syrianska skapade efter paus.
Bäst chans hade Linus Bolin på ett närskott ur fritt läge som bortamålvakten Christian Frealdsson med tur och skicklighet kunde avvärja. Snyggt förarbete av Henrik Nordahl som frispelade Bolin.
Då hade det spelats ungefär en timme och bara fem minuter senare var Fredrik Sixtensson mycket nära att dra in kvitteringen. En boll som gled mellan fingrarna på målvakten och upp i ribbans underkant.
Men det ville sig inte och Syrianska tog alla tre poängen.

Setterlind sjuk

– Visst skulle vi kunnat kliva upp lite mer i banan, men då hade risken varit stor att de spelat bort oss. Och det är svårt när de har mycket boll och vi tvingas jaga hela tiden i värmen. Mycket kan naturligtvis göras bättre, men jag är ändå nöjd med killarnas uppträdande. Vi ska komma ihåg att det är ett mycket bra lag vi mötte, sammanfattar Peter Moberg.
Falun kom till start utan Victor Setterlind som ätit penicillin i veckan. Setterlind kan dock börja träna så smått den här veckan och är aktuell för spel borta mot Syrianska Botkyrka kommande söndag.
Även Johan Ejelöv tvingades av plan 20 minuter från slutet efter krampkänning i magen. Men det ska inte vara någon fara med Ejelöv.
Bästa insatserna mot Syrianska svarade försvaret för med ett extraplus till Janne Kivineva i målet. Även Fredrik Sixtensson gjorde det bra med sitt tuffa offensiva spel. Synd för ”Sixten” som inte hade något flyt med ribbskottet.

HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons