Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Hällman: ”Bodens 1-2-mål just före paus skapade funderingar”

Annons

Det såg så bra ut.
Men Brage tappade 2-0-ledning till 2-2 i den viktiga bottenkampen mot Boden.
- Bodens 1-2-mål just före paus skapade funderingar, säger Brages tränare Johan Hällman.

Efter två matcher på bortaplan fick så Brages nye tränare Johan Hällman så göra sin första match hemma på Domnarvsvallen.
Och det blev en trevlig inledning.
Brage kontrollerade tillställningen, och de skapade en hel del lägen tack vare ytterspringarna Emil Blom och Pontus Hindrikes som såg till att fylla på i offensiven, där Johan Eklund startade ensam på topp.

Ledning

Och det var just en sån omställning som gav Brage ledningen. Fredrik Bengtsson erövrade boll på mitten och frispelade 18-årige Pontus Hindrikes som elegant rullade in ettan.
20 minuter senare kom tvåan av Fredrik Bengtsson, och då såg det ut att bli en oerhört viktig trepoängare för Brage i jakten på nytt kontrakt.
- Våra spelare spelade enligt instruktion, och de utförde det väldigt väl, konstaterade tränare Hällman.

Reducering

Men på stopptid kunde Boden, som det kändes slumpmässigt, peta in en reducering, och det gav laget luft.
- Hade vi inte fått det målet före paus hade vi aldrig vänt matchen. Trots att vi inledde så svagt var vi positiva i paus tack vare målet, säger Bodens keeper Petter Augustsson som med ett par vassa parader bland annat på Emil Bloms friläge såg till att hålla gästerna kvar i matchen.
Gästerna från norr kom ut till andra halvlek med till synes helt ny energi, och de fick ytterligare luft under vingarna när inhoppande Johan Isaksson nicklobbade över Pontus Hagström i Bragemålet.
Hemmaspelarna däremot agerade rejält ängsligt. Om det före pausvilan var många spelare som bidrog i offensiven handlade det under andra halvlek i princip enbart om Fredrik Bengtsson.
Men han var på tok på ensam, och det skapades ytterst, ytterst lite offensivt.
- Det var en match med två ansikten. I andra tappade vi boll i fel lägen, summerade Hällman.

Var det 1-2-målet som gjorde att matchen svängde?
- Det är klart att det är en väsentlig skillnad att gå in i paus med 2-0 eller 2-1. Och det är kan skapa funderingar när målet kom just före paus, säger Hällman.
Brage hade vid seger passerat just Boden i nedflyttningskampen, men nu gick den möjligheten om intet.
- För att man ska reda ut det här krävs att vi har ett eget spel. Vi ska jobba vidare på det vi hade i första halvlek. Det handlar om att alltid kriga, och det krävs mycket mentalt. Men vi är vår egen lyckas smed, skaldade Hällman.
Sex omgångar återstår, och nu måste Brage börja vinna åtminstone hemmamatcherna mot bottenkonkurrenterna.

MÅRTEN LÅNG

Annons