Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollstränare misshandlade och kränkte son

En välkänd fotbollstränare i Dalarna och före detta spelare på hög nivå är åtalad för misshandel av sin minderårige son.

Mellan 2009 ovh 2011 ska fotbollstränaren vid ett tillfälle i bostaden ha tagit tag i sonens ben när han låg i sängen och brutit upp det hårt mot huvudet så att smärta och blånad uppkommit.
Vid ett tillfälle under vår/sommar 2011–2012 har mannen under icke obetydlig tid kört runt i en bil och vägrat släppa ut sonen och därigenom berövat honom friheten.
Under perioden 1 november 2011 – 29 maj 2013 ska mannen ha tagit ett stort antal oönskade telefonkontakter med sonen. Han ska ha ringt, sms:at samt på telefon eller vid direkta kontakter fällt olika för sonen obehagliga eller kränkande uttalanden.

Varje gärning har enligt åtalet utgjort ett led i en upprepad kränkning av sonens integritet. Gärningarna har också varit sådana att de kunde förväntas allvarligt skada sonens självkänsla.
Fotbollstränaren förnekar brott, men flera vittnen styrker åtalet, och bland andra sonens lärare och skolsköterska uppger vad sonen berättat för dem. Mamman till pojken har också förhörts och hennes berättelser styrker också åtalet.
Kuratorn vid BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin) på orten styrker också åtalet efter sina kontakter med sonen och hans föräldrar.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se