Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågetecken kring kiosken och ATG i Grängesberg

Det är tre veckor sedan som kiosken på Hans Ingels plan, och tillika samhällets enda travspelsombud, plötsligt slog igen.
Fortfarande är det oklart vad som kommer att hända med kiosken och spelbolaget ATG har ännu inte klart med något nytt ombud.

Enligt Bedros Kirakossian, som äger kioskbyggnaden, har kioskarrendatorn försatt rörelsen i konkurs.
– Jag väntar besked från konkursförvaltaren om vad som kommer att hända. I dag vet jag inte om det finns några inventarier kvar i kiosken. Jag äger byggnaden men inventarierna tillhör arrendatorn och dem som levererat kylar och annat.

Kirakossian säger att flera personer hört av sig och visat intresse för att ta över kiosken. Men först måste konkursen redas ut och skulle det spricka med intressenterna så utesluter Kirakossian inte att han tar över driften av kiosken.

Hos ATG meddelar etableraren Raimond Balsner att han kommer till Grängesberg på tisdag för att träffa dem som ansökt om att få bli travspelsombud. Bedros Kirakossian säger att han lämnat in ansökan och enligt uppgift ska ATG ha mottagit ansökningar även från Konsum och blomsterbutiken.
Raimond Balsner tror att det i bästa fall kan bli klart med ett nytt ombud i nästa vecka eller veckan därpå. Men därefter måste flera praktiska saker lösas som utbildning av personal hos nya ombudet, installation av ombuds-tv med mera.
– Normalt tar det åtta till tio veckor innan ett nytt ombud kan komma i gång. Här får vi försöka hålla ett högt tempo eftersom det inte finns något annat ATG-ombud i Grängesberg, säger Balsner.

Torbjörn Granling/DT