Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Fraktion Dalarna tar avstånd från fylleri”

– Fraktion Dalarna tar avstånd från fylleri och allmänt svinigt beteende.
Det framför Robert Stenerhag, interimsordförande i Fraktion Dalarna, med anledning av AIK-klackens dåliga uppförande i samband med lördagens match mellan Leksand och AIK.

Föreningen Dalagnagarna upplöstes vid nyåret 2012/13.
Under 2013 har två nya AIK-grupperingar dykt upp. Dels Fraktion Dalarna, som är en ren arvtagare till Dalagnagarna, och dels Dalabrigaden som är helt ny som supportergruppering.

Vad säger du om AIK-klackens icke rumsrena beteende, med bland annat spottloskor mot delar av Leksandspubliken?
– Fraktion Dalarna tar avstånd från allmänt svinigt beteende likt det som verkar ha förekommit under matchen i Leksand, svarar Robert Stenerhag och fortsätter:
– När det gäller personen som spottade och som blev utslängd, kan vi tyvärr inte bemöta då vi inte känner till händelsen.
– Ingen av våra resenärer satt så pass nära klacken för att se händelsen.

Vad tycker du om att 14 personer blev avhysta från arenan, varav sju personer blev omhändertagna enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer)?
– Vi i Fraktion Dalarna tar starkt avstånd från fylleri, svarar Stenerhag och utvecklar:
– De av oss i Fraktion Dalarna som var på plats satt alla på sittplats då klackbiljetterna fördelats till Stockholm samt Dala­brigaden, svarar Robert Stenerhag, interimsordförande i Fraktion Dalarna.

Per-Åke Granlund/DT