Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångsrika Ludvikaföretag

Årets företagare: Jenny Larson och Mattias Pettersson som leder Loxodonta AB.
Årets butik: Ludvika Djurbutik som ägs av Susanna Wiklund och Camilla Eriksson.
Årets prestation, den har Håkan Lodin med företaget AEB Anläggningsentreprenader svarat för.

Alla belönades de med stormande applåder och uppskattande rop från den festglada publiken i Folkets hus Aveny på lördagskvällen.
Den nionde företagsgalan i ordningen var förmodligen den pampigaste hittills med sjuarmade stora ljusstakar på scenen prydda med levande ljus, dånande musik, av V-Com signerade proffsigt filmade presentationer av priskandidaterna och dessutom filmer där ”vanligt folk” på stan fick komma till tals och ge förslag på prismottagare.
Och konferencieren Torleif Fallsdalen var i toppform och bjöd på allt i från uppskattande ord om kvällens huvudpersoner till historier av det småfräcka slaget.

Vem eller vilka av pristagarna som var mest lyckliga och över väldigade gick inte att utröna.
Tydligt var i alla fall att det är något extra att få vinna framför allt något av de tre tunga priserna på denna gala.
Den mest betydelse- och prestigefulla är av tradition Årets företagare där även Bergslagens Golvservice och Stadsbudskontoret i Ludvika var kandidater.
– Fantastiskt och jättekul, sade Mattias Pettersson.
– Jag är fortfarande alldeles skakis. Jättekul, sade Jenny Larson.
– Det känns jättebra och jag är inte själv om detta så jag vill tacka kolleger, banker, leverantörer och alla anställda, framhöll Håkan Lodin vars företag har cirka 50 anställda.

Han var lite överraskad över att vinna Årets prestation.
Han hade trott att priset skulle gå till den nya vårdcentralen Engelbrekt och dessutom var Engh Mek AB, som drivs av hans måg Mattias Engh, med och konkurrerade om priset.
Överraskad var också Camilla Eriksson vid Ludvika Djurbutik.
– Det var tre bra butiker (Jeans & More och Marias Salong & Presentbutik var de andra kandidaterna). Så det är jätteroligt, vi är så nöjda, betonade hon och deklarerade på en direkt fråga att nu får de börja sikta mot utmärkelsen Årets företagare.
– Vi har sju anställda men vi vill fortsätta växa och det finns planer hela tiden.

Den där positiva inställningen och framåtandan präglade hela tillställningen, ganska självklart en galakväll. Men även kommunalrådet Maria Strömkvist (S) ville i sitt tal understryka att just nu är det något alldeles speciellt som händer och är på gång i Ludvika kommun.
– Vi bor i en kommun som växer och vi har expanderande företag. Det är rätt unikt i dagens Sverige, ja till och med i Europa.

Torbjörn Granling/DT