Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från frysboxen till hetluften

Jens Jakobs, 28, fick inledningsvis se många matcher passera utan att få komma ut på isen.
Men mot Växjö i slutet av oktober kom han in och gjorde mål efter bara några sekunders spel. Och sedan dess har det trummat på.
– Jag försöker alltid göra mitt bästa, säger Jakobs.

Innan bortamatchen mot Växjö den 26 oktober hade Jens Jakobs varit bänkad sex matcher i rad.
Men där kom han ut och stänkte direkt in 3–2. I efterhand ser det ut att ha varit vändpunkten för Jakobs, som bland annat levererade 2–0 mot Växjö senast.

Själv ser han dock ingen större förändring i sitt agerande.
– Om det vänt vet jag inte, jag försöker alltid spela mitt spel och göra mitt bästa. Jag har alltid vetat att jag kunnat mer. Det är tufft på den här nivån, och om man inte presterar så hamnar man utanför. Man kan aldrig slappna av, och jag är glad för varje match jag får spela.

Men det måste vara bra för självförtroendet att ha fått göra några mål?
– Det är klart, när man är en forward som kommer och ska prestera. Man ska göra mål när man kommer fri. Men jag har hela tiden gjort mitt, och sen kanske det har studsat rätt någon gång nu.

När Leksand mötte Skellefteå hemma den 12 oktober slutade mötet 1–3 till gästerna. Men Jens Jakobs säger att laget bättre hunnit anpassa sig till SHL-spel nu, och att de är i god form.
Innan förlusten mot Växjö hade Leksand en fin svit med segrar mot Färjestad, AIK och Örebro.
– Det ska bli kul att möta Skellefteå, vi kommer upp dit i bra form med tre vinster på fyra matcher. De brukar i och för sig vara bra hemma, men vi gjorde en bra match mot dem senast, säger Jens Jakobs.

Själv är han helt återhämtad efter hjärnskakningen han drabbades av efter tacklingen i Brynäs-matchen.
– Jag kom tillbaks bra efter den smällen, och ska vara helt bra nu, försäkrar han.

Louise Sundström/DT