Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från MC-garage till Liljan

Senast de spelade i Borlänge spelade de i ett MC-garage inför ett mindre privat sällskap. Nu kommer Hardcore Superstar tillbaka till stan och spelar på Liljan med ett färskt album i ryggsäcken.

– Ja, det blev ju lite blött på det där stället. Betongkeps på dagen efter, säger sångaren Jocke Berg om besöket i MC-garaget i Mjälga i Borlänge.
Anledningen till garagespelningen var att en lyssnare från Borlänge hade vunnit i en garageturné-tävling som bandet utlyste i samarbete med radiostationen Bandit.

Nu när de kommer tillbaka till stan har Hardcore Superstar släppt sin nionde skiva – ”C´mon take on me” – och turnépremiären i Malmö i lördags belönades med fyra plus i Aftonbladet.
– Då känns det alltid lite lättare i bussen på väg hem, menar Jocke som under vårt telefonsamtal har fullt upp med att hålla koll på sin 1,5-åriga son som springer runt i hemmet.

Nya skivan har de spelat in och producerat själva, men när det kom till att mixa skivan kostade de på ordentligt och tog hjälp av Randy Staub som bland annat gjort Metallicas svarta album.
– Det är definitivt det största och dyraste vi gjort när det gäller skivinspelning. Han hade en prislapp på 90?000 kronor per låt... ja du hör ju. Men vi dealade lite och fick ner priset en del.

Hade ni för mycket pengar eller?
– Nej men mixningen är jävligt viktig. Spela in och producera kan vi själva, men när det gäller mix är det bra att skicka över jobbet till dom i USA, dom har ingen ”knappen lagom”. Vi ville ha ett stort sound, och vi fick ett jäkla tryck i ljudet. Det är ett helt annat ljud än vi haft tidigare, vi är skitnöjda.

Jonas Stentäpp


Hardcore Superstar

• Bildades i Göteborg i slutet av 90-talet.
• Debutalbumet ”It´s only rock´n´roll” kom 1998, och sen dess har det blivit totalt nio studioalbum och en samlingsskiva.
• Medlemmar: Jocke Berg, sång - Martin Sandvik, bas - Magnus Andreasson, trummor - Vic Zino, gitarr.
• Aktuella med: Nya skivan ”C´mon take on me” och spelning på Liljan, Borlänge på fredagskvällen.