Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från tidig morgon till sen kväll tävlar 500 ekipage i olika grenar

Gagnef-Floda Brukshundklubb genomför i helgen sitt största tävlingsarrangemang någonsin.
Under två dagar genomför 500 hundar cirka 2 000 starter i agility och hopp.
- Det kommer tävlande från nästan hela landet, berättar tävlingsledare Lena Dyrsmeds.

Det är inte så vanligt att hundar i alla storlekar kan tävla i ett och samma arrangemang. Men det är möjligt i helgens tävlingar i Dala-Floda, och hundägare från hela landet kommer.
I år är det ett rejält deltagarrekord som slås, med 1 000 starter per tävlingsdag mot 650 i fjol.
- Många tävlar med två eller flera hundar i olika storlekar och då kommer de gärna till arrangemang där alla tre klasserna kan tävla, säger Lena Dyrsmeds.

Stor camping

- 70 husvagnar och husbilar kommer att stå uppställda på åkern här bredvid, berättar Lena som aldrig tidigare har hållit i ett så stort arrangemang. DD träffar henne på klubbhusets veranda där hon upprättat ett tillfälligt kontor.
Under fredagen gjorde sig tillresta deltagare hemmastadda på campingen och klubbens många funktionärer gjorde allt klart inför lördagens tävlingsstart. Dessutom höll Papillon-Ringen tävlingar i lydnad och agility för papillonhundar.

Publikvänliga tävlingar

Det genomfördes även lydnadsprov där bland andra Ann-Kristin Petersson från Tomelilla deltog med sin bordercollie Chip.
- Det gick inte så bra idag, men han är bara ett och ett halvt år, sa matte efteråt.
Hon och hennes man Leif bestämmer sina semestrar efter tävlingskalendern. Innan Dala-Floda tävlade de i Kungsbacka och i nästa vecka går färden vidare till Storuman.
Lördagens och söndagens publikvänliga tävlingar börjar klockan åtta på morgnarna och håller på till cirka åtta på kvällarna.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS