Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från TV till Grangärde kyrka med julsånger

/

Annons

På tisdag kommer Magnus Carlsson till Grangärde. Men det blir varken disco eller dansband för Dalapubliken, han gör nämligen en kyrkoturné med julsånger, och premiären sker i Grangärde kyrka. Med sig har han Kjell Roos band.

Är det jul redan?
- Ja, det går fortare än man tror, det är snart första advent! Vi gör en renodlad kyrkoturné, baserad på mina två julskivor. Vi har några låtar från dem blandat med riktiga klassiker, som O helga natt och Last christmas av Wham!

Kjell Roos band

Han kompas av Kjell Roos band, och Kjell har skickat bilder av kyrkan i Grangärde.
- Det är en otroligt fin kyrka, och stor!
Magnus Carlsson syns överallt. Varje lördag sitter han i juryn till SVT’s Dansbandskampen, förra helgen återförenades han för en kväll med Barbados, och nu är det dags för julturné.
- Och där i mellan lite disco, inflikar han.
Hur orkar du?
- Ja, nu är jag bokad varje dag fram till julafton. När jag kör bil övar jag på låtarna, ett av få ställen man faktiskt sitter ned och kan lyssna på musik. Men jag trivs. Jag klättrar på väggarna om jag inte har något att göra.

Det är en stor variation på det du gör?
- Det är roligt att få blanda allt, att ha den möjligheten. Min bakgrund är inom dansband med det breda och folkliga. Den publiken vill jag hålla kvar. Man missar de äldre och de yngre fansen om man bara är ute på klubbar och kör disco.

Vad är roligast?
- Blandningen av genrer och utmaningar är faktiskt det bästa. Man kan göra en discoturné i Polen, och sen direktsändning med Dansbandskampen.
Jag gillar min roll i programmet, men det var ingen röd matta som rullades ut åt mig. Jag fick provfilma som alla andra.

MÄRIT RÖNNOLS

Mer läsning

Annons