Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Adolphson ny i C-styrelsen

Fredrik Adolphson är ny som ordinarie i styrelsen i Centerpartiet Falun. Han gör därmed politisk comeback sedan han lämnade dåvarande folkpartiet där han var ordförande i Falun.

Han säger sig vara glad för förtroendet och att kunna hjälpa till och bidra. Han kunde själv inte närvara på C-mötet då han valdes, eftersom han också är körsångare i Falu Kristine kyrkokör som tillsammans med Dalarnas Orkesterförening hade konsert samtidigt som centerns årsmöte.

Dala-Demokraten träffade honom i början av 2016 en tid efter hans beslut att lämna Liberalerna – då Folkpartiet.

Redan då sade du att om det hade varit val hade du röstat på Annie Lööf och migrationspolitiken var en viktig anledning?

– Ja, men jag kände mig ganska färdig med politiken då. Men jag upptäckte snart att jag faktiskt saknade att inte bli informerad som man annars blir på depolitiska mötena.

Du är lärare på Lugnetgymnasiet?

– Ja, men jag tänker inte blanda mina roller och bli skolpolitiker. Men jag har fortfarande bestämda åsikter om att skolan bör förstatligas, säger Fredrik Adolphson.

– Jag ser i Centern ett parti som tryggt legat kvar i sina grundvärderingar och inte försökt följa opinionen och svänga allt för mycket i vissa frågor. Jag ser långsiktigt på mitt engagemang i partiet och har sedan tidigare erfarenheter som jag hoppas kan komma till nytta. Jag har en positiv syn på migration och ser i detta förutom det humanistiska ansvaret också en stor möjlighet för landet och Dalarna att utvecklas.

– Jag upplever att vi lever i en orolig tid och politiskt engagemang är viktigare än någonsin. Valet 2018 kan vara det viktigaste svenska valet hittills i min livstid och jag kan inte stå vid sidan av. Centern har också varit väldigt välkomnande och förstående för en heltidsarbetande förälders fritidspolitiska situation, säger Fredrik Adolphson.

Centerpartiet Falun – styrelsen:

Jenny Drugge, ordförande. Ledamöter: Mats Dahlström, Camilla Andersson Sparring, Joakim Storck, Magnus Norberg, Agneta Ängsås, Brittmarie Romlin, Mathias Westin, Fredrik Adolphson, Liubov Kvasnevska. Samtliga valda på ett år. Fredrik Adolphson och Liubov Kvasnevska nya ledamöter.