Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Fredrik Reinfeldt, var beredd!”
Denna 90-dagarsgaranti går ut på att ingen ung människa i Sverige ska gå arbetslös i längre än 90 dagar. Individuella insatser ska sättas in från första dagen då en söker hjälp som ung arbetslös, och efter maximalt 90 dagar så ska du ha erbjudits arbete, praktik eller utbildning. Idag står arbetslösheten stadigt kvar på över 8 procent, samtidigt som Sverige har en regering som är helt handlingsförlamad och viljelös inför den tuffa uppgiften att skapa arbeten på svensk arbetsmarknad.

Fler och fler av våra ungdomar ger helt upp hoppet då de möts av en arbetsmarknad som kräver allt för mycket av unga människor och en regering som lägger mindre och mindre krut för att lösa den betungande arbetslösheten vi står inför idag. 90-dagarsgarantin är en reform som kan skapa ljus i tunneln för den stora skara som redan i ung ålder hamnat i utanförskap. 90-dagarsgarantin är en reform som kommer direkt ifrån SSU och de unga vi har fört samtal med ute i Sverige. MUF har kommit med över 100 förslag för att skapa nya arbeten.

Vi ställer oss dock starkt skeptiska till och med förundran i våra bröst över dessa. Vi frågar oss hur det kan skapa arbeten med att alla skolor inte innehar bibliotek, hur det kan anställas fler lärare när närvarokraven sänks och föräldrar bildar egna dagiskooperativ?
Vi får känslan att både regeringen och deras respektive ungdomsförbund har gett upp hoppet om att det är just de som ska lösa arbetsmarknadskrisen. Men vi i SSU har definitivt inte gett upp!

Den Socialdemokratiska kongressen må redan ha varit i år, men den 9-12 augusti åker en delegation av 7 unga människor från Dalarna ner till Fredrik Reinfeldts Täby för att fortsätta utveckla framtidens politik och komma med flera progressiva förslag på hur vi ska lösa arbetsmarknadskrisen.

Dalarnas delegation kommer kämpa för alla ungdomars rätt till samtal med kurator redan på högstadiet. Detta då dagens samhälle sätter allt större press på unga människor och i takt med detta mår allt fler unga tjejer och killar dåligt, utan att de vet vart de ska vända sig. Vi kommer också bland annat kämpa för att man ska tjäna på att välja miljövänliga bilar och att vinsterna i privata alternativ kraftigt skall begränsas.Så Fredrik, var beredd! I Täby den 9-12 augusti skapar vi i SSU framtidens politik ytterligare en gång.

Viktor Nordström,
SSU Dalarnas ordförande
SSU Dalarnas kongress delegation

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel