Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias för penninghäleri – döms för narkotikabrott

25-åringen hävdar att hon var så nerknarkad att hon inte märkt att det ramlat in drygt 6 000 kronor på hennes konto. Och att hennes lika nerknarkade man också använde konto. Då den senare inte ens är hörd i utredning eller domstol frias 25-åringen för åtalat penninghäleri.

De åtalade brotten begicks under november och december 2012 när 25-åringen var gift och bodde i Uppsala. Fem personer som trodde sig köpa varor genom Tradera.com betalade mellan 149 och 1 614 kronor till hennes konto utan att få de varor de trott sig ha köpt. Hennes personuppgifter är spärrade sedan tidigare bedrägerier och mejladresserna som säljarna använt är heller inte hennes.

Då hennes numera frånskilde man haft tillgång till hennes konto och dennes eventuella rollt inte ens utretts ogillas dock åtalet mot den i dag i Dalarna bosatta 25-åringen.

Att hon var nergången i missbruk vid tiden för bedrägerierna indikeras att hon däremot döms för två narkotikabrott sedan hon påträffats påverkad av hasch i Uppsala 3 november 2013 och då visat sig ha 1,44 gram på sig. Det här erkänner 25-åringen och döms till 40 dagsböter för narkotikabrott.

Den beslagtagna narkotikan och en haschpipa som hon hade förklaras förverkade.