Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frick i täten på Romme

Medvinden håller i sig för Kajsa Frick. När Dalatravet Romme i snöyra avverkade sina tävlingar under gårdagskvällen var det nämligen hon som än en gång greppade taktpinnen.

romme I den första avdelningen av V5 hade Kajsa som är en allt mer anlitad lånekusk uppsatt på amatörhästen Fagerö.
– Men det klaffade inte med positionerna utan vi fick harva utvändigt om ledaren. Faktum är att jag hade torskfrossa på allvar runt sista sväng, summerade Kajsa efter loppet.
Fagerö och Kajsa med för den delen plockade dock fram de riktiga kämpatakterna över upploppet och höll säkert undan för an-stormningen den sista biten.
Yngve Gustavsson som är mannen bakom Kajsa segervapen var naturligtvis på plats i vinnarcirkeln efter triumfen.
– Jag räknar med att Kajsa kommer att köra Fagerö fler gånger. Mig har han tappat respekten för och agerar då mer lojt. Tillsammans med Kajsa tar han dock i på ett annat sätt och då kommer också framgångarna, summerade han.

I de slagnas skara, eller närmast sörjande om man så vill, syntes nu Leif Witasp med Blue Star Miracle. Hon hade avslutat bra efter en resa i tredje ytter men utan att hinna ända fram.
Leif som nyligen är återkommen efter Thailands semester visade att han har segerångan uppe då han efter en offensiv satsning i den femte och sista avdelningen kunde lotsa sin Ridgehead Emil till seger.
– Han är bra och att han tog hem segern var ingen överraskning. Han är bra och idag lösete det sig ju också så bra det bara kunde göra, summerade Leif.
I förhand var många av blickarna riktade på Solvallas Torbjörn Jansson. Han hade inför den här kvällen 3 998 segrar och klämde till med en pinne då han lotsade Fairytale Tabac till seger i det inledande loppet. Man hade därmed räknat med att jubileumspinnen skulle komma under kvällen men icke. Det stannade vid en seger och 4 000:e kommer senare i veckan.
V5 omgången såg inledningsvis mer eller mindre omöjlig ut med men det hela blev inte så invecklat och utdelningen stannade vid knappa 4 500 kronor. Enda överraskningen kom i den andra avdelningen där Jimmi Ehlers från ledningen inte lämnade konkurrenterna en chans att sticka upp med sin Rambling Sue.

Lars Lindh