Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Eliasson överraskade i halvmaraton

Annons

Orienteraren Lena Eliasson överraskade stort när hon tog silver vid SM i halvmaraton.
- Det passar mej bra, jag är lätt i kroppen och har ett hyfsat steg, säger Eliasson som satte nytt personligt rekord med tiden 1.15,48.

Lena Eliasson har en minst sagt turbulent säsong bakom sig. I mitten av maj drabbades hon av en blödning i hjärnan, och säsongen, och dessutom hela karriären var i fara.
Men Eliasson kom tillbaka, och det med besked.
I helgen tog hon sig in på andra plats vid SM i halvmaraton. Och faktum är att orienterare Eliasson i år tagit lika många SM-medaljer i friidrott som i orientering.

Överraskning

Helgens silver var överraskande till och med för huvudpersonen själv.
- Det är alltid svårt att veta hur man står sig när man inte är så van att tävla i löpning. Och trots att jag fortfarande inte är uppe i full träningsdos passar det här mej bra. Jag är lätt i kroppen och har ett hyfsat steg, säger Eliasson som i friidrottssammanhang tävlar för Hässelby (men i huvudidrotten är det Stora Tuna som gäller).
Eliasson gjorde ett jämnt lopp och sprang in på nytt personligt rekord med tre minuters marginal. Det nya lyder 1.15,48.
- Jag hade förhoppningar om att jag skulle kunna putsa mitt gamla rekord. Men att det skulle bli med så stor marginal trodde jag inte. Jag har visserligen känt mej pigg på slutet, och släppt på träningen för att jag skulle lyckas just här, säger Eliasson som nu laddar om för SM i orientering om knappt två veckor.
I herrklassen blev det andra dalaframgångar. Borlänge-killen Johan Olsson (som i våras bytte klubb från Kvarnsveden till Språvägen) noterade 1.08.15 och blev med det åtta totalt, och sexa i SM.
- Jag är nöjd med min tid, det är personligt rekord med närmare två minuter, men det finns lite att förbättra. Vid 16 kilometer fick jag håll. Jag stod helt still ett tag och tappade nog en halvminut på det, säger Olsson som har Frankfurt maraton som höstens stora mål.
15 sekunder bakom Olsson sprang Moras Jonas Buud in som nia, även han på ny personlig rekordtid. I damklassen slutade Anita Nordenström sjua på just över 1.20.
Svenska mästare blev Anna Rahm och Henrik Skoog.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Annons