Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frölundas sportchef: ”Mikael spelar i Mora”

Den poängfarliga Morabacken Mikael Wikstrand ryktades till SHL-laget Frölunda redan i höstas, och den senaste veckan har ryktena varit igång igen.

Men Frölundas sportchef Christian Lechtaler tar nu död på samma rykten, en gång för alla:
– Mikael har gjort sitt val. Han spelar i Mora.

Mikael Wikstrand valde redan i slutet av januari att nobba Frölunda och andra intresserade SHL-klubbar, för att i stället förlänga kontraktet med allsvenska Mora.

Att ryktena om en flytt till Göteborg har blommat upp igen, beror på att Wikstrand i helgen träffade representanter från Frölunda, där­ibland Lechtaler och nya tränaren Roger Rönnberg, i Göteborg. Men på det mötet diskuterades konstigt nog ingen SHL-flytt, enligt Lechtaler.
– Vi har en bra relation med Mikael och även med Moras sportchef, men återigen, Mikael har gjort sitt val. Han valde att spela för Mora och vi har full respekt för det. Många har bråttom till NHL eller elitserien, men han har valt en annan väg och det kan vara smart. Nu får han mer tid på sig att mogna som spelare och människa, menar Lechtaler.

Men om ni inte diskuterade en övergång till denna säsong, kan man tänka sig att ni diskuterade en övergång till nästa säsong?
– Det är en intressant spelare och en bra kille, och jag vet att han kommer att spela i NHL en dag. Och det klart, kan vi hjälpa honom på vägen dit är han hjärtligt välkommen hit, avslutar en aningen kryptisk sportchef.

DT-sporten har utan framgång sökt Mikael Wikstrand.

Elin Broman/DT