Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frukost med goda nyheter

Avesta kommun hade räknat med en befolkningsökning på 50, det blev 133. Det lutar allt mer mot skiftuppgång och nyanställningar på Avesta Jernverk.
Det var bara några av de positiva nyheter kommunalrådet Lars Isacsson tog upp på årets sista frukostmöte för näringslivet.

Annons

I onsdags var Lars Isacsson på ett möte med Outokumpus ledning och de svenska Outokumpukommunerna.
– Det ser rätt bra ut för Avesta, sa Lars Isacsson. En lösning är på gång för Terniverket, ett av de tyska verken är stängt och finansieringen kommer att täckas med nyemission.
– Det betyder att Avesta nämns som nyckelställe. Produktionen ska öka och det innebär både nyanställningar och skiftuppgång.

Lars Isacsson berättade också att befolkningen i Avesta ökat med 133 personer mellan 1 november 2012 till samma tid i år.
– Det var länge sedan vi ökade så mycket.

Han berättade också att den nya förskolan i Krylbo ska byggas för 100 barn i stället för 80, eftersom trycket är stort. Kommunen räknar med att köpet av stationshuset går igenom efter nyår.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se