Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuglesang till Svärdsjö

Det blev åttorna i Svärdsjöskolan som drog vinstlotten när Christer Fuglesang åker på skolbesök. Den 8 november står eleverna väl förberedda att prata rymd med astronauten.

Skolturnén arrangeras av Rymdstyrelsen och syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos elever runt om i landet.
Christer Fuglesang genomför en skolturné i Sveriges norra delar.

Rymdstyrelsen vände sig till årskurs 8 i skolorna i trakterna kring Skellefteå, Umeå, Östersund, Sundsvall och Falun. Klasserna fick i uppgift att berätta hur de skulle förbereda sig för ett eventuellt besök av Christer Fuglesang och de klasser som lämnat de bästa förslagen får ett besök av astronauten själv.
Skolbesöken finansieras av Rymdstyrelsen och syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare.
– Rymden är något som fascinerar de flesta och kan vara en tacksam ingång för att stimulera intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare, säger Christer Fuglesang.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se