Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart med Diggiloo

Det är folkligt, festligt och fullt av kontraster. Hela tiden händer något på scen – eller bland bänkraderna.

Dalhalla är fullsatt. Hit har familjer kommit för fredagsunderhållning modell större. Diggiloo har något för alla. Lotta Engberg, Jessica Andersson, Charlotte Perelli och de andra är också proffs ut i fingerspetsarna, vilket bidrar till känslan av att titta på teve trots att det är live.

Ingenting lämnas åt slumpen. Även sketcherna och skämten är naturligtvis väl inövade – fast när det gäller den komiska talangen Per Andersson så undrar man ibland. Antingen överraskar Per Andersson med att improvisera när han ”avbryter” föreställningen i rollen som taxichaufför med tvång att ordvitsa sig fram, eller så är den gravida Perelli en bättre skådespelare än hon tidigare visat. Det ser åtminstone äkta ut när hon spärrar upp ögonen och storskrattar åt att beskrivas som ”Globen på två ben”.
Efter en explosiv inledning med E-Types eurodiscodängor och Anderssons flams, stegar Magnus Johansson ensam ut på rampen ut över Dalhallas vatten. Han blåser fram en vacker version av ”Öppna landskap”, som växer när de övriga sluter upp bakom i körsång. Det är kontrasterna som gör det.
Lotta Engberg fångar upp Lisa och Christian ur publiken och drar i gång allsång med charader. E-Type agerar vikingatida vigselförrättare. David Lindgren, Mojje och Andreas Weise frontar ett potpurri med klassiker som ”Stay the night”, ”Rosanna” och ”You’re the inspiration”. Jessica Andersson skapar rysstämning när hon sjunger ”I’ll stand by you”. Per Andersson varvar upp till närmare hysteri när han tar sig an uppgiften att sjunga alla 58 svenska schlagervinnare genom tiderna - på 6,5 minut.
Diggiloo levererar precis vad folket vill ha.


Jennie-Lie Kjörnsberg

jennie-lie.kjornsberg@daladem.se