Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart runt och på sjön

I helgen var det fullt ös – både på sjön Runn när Poker Runn drog igång men även runt omkring, när Runndagarna gick av stapeln.

Annons

Ungefär femton minuter innan Poker Runn börjar ställer sig alla 39 deltagare i en lång linje.
Därefter brummar båtmotorerna i gång och det är dags att visa upp årets tävlande innan starten går i gång.

Även om båtfolket kanske är de gladaste på sjön när de gasar på till startlinjen, så finns det fler som njuter. På Roxnäs udde springer barnen fort ut i vattnet.
– Nu kommer vågorna, ropar en av dem och springer ut plaskande.
Och vågorna från båtarna kommer som en brasklapp, vilket även DD märker av när vågorna sköljer över bryggan. Anton Götman står ivrigt bredvid och är en av dem som ser framemot att hoppa i vattnet.
– Det kommer superstora vågor nu och det ska bli superkul!

Lillasyster Emma håller med:
– Jiho! Vågor!
Men badningen är inte den enda motionsformen på udden. På gräsmattan dras motionscyklarna samman och en peppande dänga dras i gång då det är dags för spinning.
Lite längre bort håller Sven Olsson, barn- och ungdomsansvarig i Dala Active Skaters, på att sätta upp koner för de som vill testa på lite inlines under dagarna.
Med andra ord – det är fullt ös. Solen skiner stundtals, men lördagen kantas även av några moln.

Fast oavsett väderlek så går det inte undgå att det är en uppskattad dag.
– Det är kul att sånt här händer, säger Elin Bjurman.
Hon står intill sin himmelsblåa Opel Record från år 1966. I traditionsenlig klädsel har hon tillsammans med vännerna just deltagit på DAK:s årliga damrally i Torsång med målgång i Tylla.
– Jag har renoverat den själv. Det är min pärla, berättar hon.
Men veteranbilarna är självfallet inte de enda fordonen på plats. Längs älven passerar ångbåten S/S Bäsingen fridfullt med passagerare ombord. I Tylla pågår även den traditionella traktorträffen. Albin har kravlat sig upp på en av dem. Den är något rostig men han snurrar ändå glatt på ratten.
– Det är roligt, säger han och fortsätter snurra.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se