Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott till Soltorgsskolan

Annons

Dalarnas författarförbunds novelltävling lockade 40-tal gymnasieelever att skriva.

Bäst lyckades Amanda Nygårds med novellen ”Kära dagbok”.

– Med en skarpsynt och välskriven novell har författaren åstadkommit ett nydanande koncept, skriver juryn i sin motivering.

På andra plats kom Emma Sundberg med novellen ”En natt i augusti”. Tredje pris gick till Zana Buykkaya med novellen ”Pappas blod i mina gener”.

Alla tre pristagarna går på Soltorgsskolan.

Tävlingen utlystes i våras och under hösten har ledamöterna i juryn läst alla noveller.

– Alltid lika kul att läsa vad ni skriver, säger redaktören och ledamoten i författarförbundet William C. Woxlin.

Amanda Nygårds novell ”Kära dagbok” handlar om en man som dött i en bil-olycka och blivit spöke. Han kom att skriva dagbok hur han levde som spöke.

Juryn skriver att novellens känsla av närvaro lockar läsarnas engagemang med överraskande moment där inslag av svart komik behandlar ensamhetens ångest.

Amanda går första året på Stoltorgsskolan och läser teknik.

Kanske fortsätter hon skriva när hon fått den här framgången.

Tvåa kom Emma Sundberg med ”En natt i augusti”. Juryn framhåller en välskriven novell, där sensuell och erotisk laddning förenas med den klassiska skräckmystiken.

Zana Buykkaya kom trea och juryn framhåller hans novell med en unik stil och delvis poetiska uttryck målas med ett rikt bildspråk.

Det här var tredje novelltävlingen och det lär bli en fortsättning.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se