Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full rulle i nyöppnad butik

Ungefär en vecka har gått sedan LW Husvagnar öppnade upp verksamheten i Gunnars-området i Smedjebacken.

– Vi bestämde oss för att öppna för kunderna även om det är lite rörigt, berättar Marie Ekman, butiksansvarig.

Många av husvagnarna och husbilarna samt övriga produkter är på plats, även om det återstår en del jobb vad gäller kontoren och verkstaden.

– Men vi har varit ganska återhållsamma vad gäller annonsering än så länge. Den 21 september har vi tänkt ha en officiell invigning, mer av ett jippo och i ”nu är vi här!”-stuket.

Leif Wirén och Marie Ekman berättar att de är väldigt nöjda med mottagandet, både från kommun, bank och närliggande verksamheter.

– Det är även många bybor som inte ens har husvagn som har kommit in och visat uppskattning. De tycker att det är kul att något händer på orten, säger Marie Ekman.

Leif Wiréns förväntningar på flytten av verksamheten från Fagersta till Smedjebacken är en ökad omsättning med cirka 10 miljoner.

I tidigare intervjuer har han även nämnt ett potentiellt behov av utökad arbetsstyrka på sikt.

– Men skriv inte mer om det där nu, ber han, folk har ringt som galningar. Det är jättesvårt för mig att kunna säga när det där blir aktuellt i nuläget, om det ens blir det.

En av de som ringde hade i alla fall tur. Andreas Sellén från Söderbärke är inne på andra veckan av sin provanställning hos LW Husvagnar.

Han växte upp i Harnäs, och gav sig efter gymnasiet av till Stockholm. Hemlängtan blev dock för stor, så han återvände till hemtrakten och bor nu i sin morfars gamla hus i Söderbärke samtidigt som han renoverar det.

– Jag trivs bra här. Just nu är jag alltiallo, och hoppar mellan olika arbetsuppgifter. Jag ser en framtid och möjlighet att bredda mina kunskaper i den här branschen.

Helena Wedin
helena.wedin@dt.se